Vítejte na nové verzi našich stránek! Neustále pracujeme na jejich vylepšení a přidávání nových funkcí. Pokud narazíte na jakýkoliv problém, prosím, dejte nám vědět. Děkujeme za Vaši trpělivost a zpětnou vazbu.

Jak skladovat pryžové výrobky

Jak skladovat pryžové výrobky

Během dlouhodobého skladování mohou pryžové materiály měnit svoje fyzikální vlastnosti - ztvrdnout, změknout, popraskat nebo může dojít k jiným formám povrchové degenerace. To je způsobeno jedním nebo více vlivy, jako je deformace, kyslík, světlo, ozón, teplo, vlhkost, olej nebo rozpouštědlo. Základní pokyny pro skladování, čištění a uchování pryžových výrobků jsou stanoveny v normách DIN 7716 a ISO 2230.

Informativní doba pro skladování výrobků z pryže je přímo závislá na druhu základního kaučuku použitého k výrobě dané pryže. Pokud je u pryže použita kombinace kaučuků, platí informativní doba skladování dle kaučuku s nejnižší dobou skladování.

Druh kaučukuSkladovací doba
AU, YAU3 roky
BR, NR, IR, IIR, BIIR, CIIR, SBR5 let
CR, CSM, NBR, ECO7 let
EPDM, FKM, VMQ, YEPM10 let

Pro optimální skladování se doporučuje dodržovat následující podmínky

Teplo

Skladovací teplota pro elastomery by měla být v rozmezí + 5 °C až + 25 °C. Zabraňte přímému kontaktu se zdroji tepla, jako jsou radiátory nebo sluneční světlo.

Vlhkost

Relativní vlhkost by měla být v úložném prostoru nižší než 70 %. Je třeba zabránit extrémně vlhkým nebo suchým podmínkám.

Světlo

Těsnění z elastomeru by měla být při skladování chráněna před světlem. Mělo by se zabránit přímému slunečnímu záření a zvláště silnému umělému světlu s obsahem UV záření. Doporučujeme zakrýt okna v úložných prostorách červenými nebo oranžovými materiály.

Kyslík a ozón

Je-li to možné, elastomery by měly být zabaleny nebo umístěny do vzduchotěsných nádob, aby byly chráněny před cirkulačním vzduchem.

Deformace

Elastomery by měly být pokud možno skladovány volně bez natažení, stlačení nebo jiné deformace. Z důvodu úspory místa mohou být O-kroužky s velkými rozměry skladovány ve svinutém stavu.

Jste připraveni hodit starosti s výběrem těsnění za hlavu? Ozvěte se nám

a získejte cenné rady a informace ohledně průmyslových těsnění

Logo Pokorny Industries

Pokorny Industries Partnerství v kvalitě

© Pokorny industries s.r.o. 2024 - všechna práva vyhrazena

Vytvořeno servisdesign