ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Obalovaná těsnění jako pozůstatek doby azbestové

Obalovaná těsnění jako pozůstatek doby azbestové

Svojí konstrukcí se jedná o kovové těsnění, ve kterém je těsnicí část obalena kovovým materiálem. Tato těsnění primárně vznikla z důvodu zvýšení chemické ochrany vnitřní azbestové výplně - Klingeritu. Tenký plech při utažení kopíroval tvrdý Klingerit uvnitř, přičemž pro zajištění těsnosti spoje bylo třeba vyvinout velký měrný tlak na těsnění.

Obalovaná těsnění se často používají u výměníků
Obalovaná těsnění se často používají u výměníků

Obalovaná těsnění se často používají u výměníků

U moderních těsnění, ve kterých je azbest nahrazen relativně měkkým grafitovým těsněním, dochází při utažení k tomu, že se tenký vnější plech nemá o co opřít a podle čeho vytvarovat. V kombinaci s absencí těsnicího materiálu na vnějších plochách mohou být tato těsnění velmi nespolehlivá zejména při teplotních změnách.

Obalované těsnění

Obalované těsnění

DynaGraph

DynaGraph

Samotná obalovaná těsnění jsou z našeho pohledu již překonaná. V dnešní době se daleko více využívají těsnění, jejichž konstrukce je přesně opačná, tzn. kovové jádro, které je na vnějších plochách opatřeno např. grafitem. Díky tomu lze plně využít pozitivní vlastnosti daného těsnicího materiálu.

V našem sortimentu tento typ těsnění reprezentuje DynaGraph.

Těsnění DynaGraph na pozici

Těsnění DynaGraph na pozici

Nosná část je zde tvořena zvlněným kovovým jádrem, které je pokryto pružným grafitem různé hustoty a tloušťky. Vlnitý tvar zvyšuje schopnost vrátit se do původního stavu a redukuje povrchovou plochu těsnění na počátku utahování. Tato konstrukce zabezpečuje lepší těsnicí vlastnosti oproti standardně používaným těsněním a skvěle se hodí pro aplikace, které jsou vystaveny teplotním cyklům.

Pro dosažení vyšší chemické odolnosti lze použít DynaGraph i ve variantě, ve které je pružný grafit nahrazen PTFE, nebo celé těsnění ochránit teflonovou obálkou, tzv. košilkou.

Napište nám

Žlutě podtržená pole jsou povinná.

Naše zboží a služby nabízíme pouze na IČO. Minimální hodnota objednávky je 1 000 Kč.

+420 532 196 711

Po - čt: 7:30 - 16:00
Pá: 7:30 - 14:00

info@pokornyindustries.com

Rádi odpovíme na Vaše dotazy

Trnkova 2788/115

628 00 Brno, Česká republika