ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Ochrana zaměstnanců provozu - bezpečnostní objímky přírubových spojů

Ochrana zaměstnanců provozu - bezpečnostní objímky přírubových spojů

Spolehlivost přírubových spojů můžeme zajistit aktivním nebo pasivním přístupem.

Aktivním přístupem se rozumí systémové řešení těsnosti přírubových spojů. Jde o vytvoření standardů k montáži přírubových spojů.

Cílem vytvoření standardů pro montáž přírubových spojů je dosažení kontrolované spolehlivosti těsněných přírubových spojů v době jejich provozování. Přírubové spoje jsou odborně navrženy a mají spočítané utahovací momenty podle EN 1591-1 s průkazem těsnosti. Následně proběhla jejich řízená montáž vyškoleným personálem podle EN 1591-4 pro montáž přírubových spojů. Více na Komplexní řešení

Pasivní přístup k ochraně přírubových spojů a armatur pro případ jejich náhlého selhání je použití bezpečnostních objímek Power®Seal EnviGuard. Bezpečnostní objímky na příruby a armatury zamezí vážnému ublížení na zdraví, případně smrti zaměstnanců, kteří by se v danou chvíli pohybovali v blízkosti výronu media (např. páry) z netěsného spoje. Bezpečnostní objímky jsou vyrobeny z jednoho kusu a zcela chrání přírubový spoj nebo ventil (mimo ovládání armatury).

Bezpečnostní objímky se dají rozdělit na „měkké“ a „tvrdé“. Jsou vyrobeny ze speciálních materiálů. Volba typu objímky a jeho materiálové provedení ( např. 100% PTFE, nerez,…) se odvíjí od parametrů provozu. např. pro chemický, EX výbušný provoz, media s vysokou teplotou či provozními tlaky.

Objímky jsou testované na první záchyt výronu média a to i při opakovaném použití.

Montáž i demontáž objímek je jednouchá. Systém jejich uchycení umožnuje opakovanou montáž při zajištění deklarované ochrany přírub.

Pro upevnění objímek z měkkých materiálů se používají šňůrky, u nerezových objímek pak zámky nebo šroubové spojení. Pro chemické provozy se objímky vyrábí ze 100% PTFE včetně nití a uvazujících šňůr, které tak nepodléhají degradaci vlivem media nebo teploty.

Objímky jsou vyráběny pro běžné DN PN spoje nebo na zakázku na základě dodaných rozměrů. Některé bezpečnostní objímky mohou být vybaveny identifikátorem úniku média, výpustným otvorem, mohou být v průhledném provedení nebo se zámkem.

S výběrem vhodného typu bezpečnostní objímky Vám rádi pomůžeme.

Ukázka možných aplikací:

Napište nám

Žlutě podtržená pole jsou povinná.

Naše zboží a služby nabízíme pouze na IČO. Minimální hodnota objednávky je 1 000 Kč.

+420 532 196 711

Po - čt: 7:30 - 16:00
Pá: 7:30 - 14:00

info@pokornyindustries.com

Rádi odpovíme na Vaše dotazy

Trnkova 2788/115

628 00 Brno, Česká republika